Güncel / Haberler

ITQ Üstün Kalite Ödülü

ITQ Üstün Kalite Ödülü

KOCAMAN BALIKÇILIK’IN JUMBO KARİDESLERİNE ITQI ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ

Türkiye’nin en büyük işlenmiş su ürünleri ihracatçısı Kocaman Balıkçılık, jumbo karidesleriyle, dünyanın prestijli ödüllerinden ITQI (Yiyeceklerin Michelin Rehberi) Superior Taste Award (Üstün lezzet ödülü)’a layık görüldü.

Dünyanın dört bir yanından başvuruda bulunan tüketici gıdalarını test etme ve üstün lezzetli olanlarını tanıtan şef ve sömeliyelerden oluşan bağımsız kuruluş Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü, 2015 yılı Üstün Lezzet Ödüllerini açıkladı. Çeşitli tadım ve testlerden geçerek tam not alan, Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, Ege Denizi’nin berrak sularından çıkardığı jumbo karidesleriyle, yenmeye hazır yeni ürünü ve ürünün uzun ömürlü dondurulmuş sunumuyla Belçika’da gerçekleşen dünyanın prestijli ödüllerinden ITQI (Yiyeceklerin Michelin Rehberi) Superior Taste Award (Üstün lezzet ödülü)’a ödülüne layık görüldü.

International Taste and Quality Institute( ITQI)?
ITQI, 2005 yılından itibaren her sene, 60 yıldızlı şef ve 60 sömeliyeyi, dünyanın dört bir tarafından gelen tüketici gıdalarını "kapalı göz testi"ne tabi tutmak için bir araya getiriyor. Jüri üyelerinin, yiyecek ve içeceklerin lezzetini değerlendirmedeki profesyonel deneyimleri, onları dünyanın en nitelikli ve en tanınan jürisi yapıyor.

120 kişilik şef ve tadım uzmanı değerlendiriyor
Ürünün türüne göre (yiyecek ya da içecek) iki-üç gün süren aktivitelerde 60 içecek tadım uzmanı ve 60 şef bir araya geliyor. Tüm jüri üyeleri the Maîtres Cuisiniers, Académie Culinaire of France, the Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, the Federazione Italiana Cuochi, the Associaciones des Cocineros de España, the Verband der Köche Deutschlands ve Association de la Sommellerie Internationale (ASI) ve Aşçılar Derneği gibi Avrupa'nın en prestijli mutfak derneklerinin üyesi.