Güncel / Haberler

KOCAMAN BALIKÇILIK’TAN STRATEJİK ORTAKLIK KARARI

Türkiye balıkçılık sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Kocaman Balıkçılık, uluslararası pazardaki başarısını daha da büyütmek amacıyla 29 Ocak 2024 tarihinde Japon balıkçılık devi Kyokuyo ile stratejik ortaklık kararı aldı. 5 kıtada ürünleriyle faaliyet gösteren Kocaman Balıkçılık, stratejik ortaklık karası sonrasında küresel arenadaki varlığını güçlendirmek amacıyla Kyokuyo’ya hisselerinin %51’ini devretme sürecini başlattı. 

Yüzyıla yakın sektörel geçmişi ve uluslararası pazardaki itibarıyla yurt dışında çok önemli market zincirlerinde yer alan Kocaman Balıkçılık, Türkiye’nin uluslararası balıkçılığına da katkı sağlayacak bir hamleyle Japon balıkçılık devi Kyokuyo ile %51’lik hisse devrini içeren bir stratejik ortaklık kararı aldı. Uzun dönemli “birlikte büyüme” stratejisinin ürünü olan karar, Kocaman Balıkçılık’ın uluslararası pazardaki büyümesini hızlandırmasını hedefliyor.

Uluslararası Pazarda “Birlikte Büyüme” Dönemi

Stratejik ortaklık kararı ile ilgili Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman KOCAMAN, Türkiye’nin jeopolitik açıdan üretim üsleri için elverişli bir ülke olduğu bilinen bir gerçektir.  Kyokuyo ile aldığımız bu ortaklık kararı; yurt içi ve yurt dışı operasyonlarımız, uluslararası rekabetteki güçlü pozisyonumuz sayesinde “birlikte güçlü büyüme” dönemini başlatacak. Bu ortaklığımızın sektörümüze, Bandırma'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Ticari faaliyetleri cumhuriyetimizle yaşıt olan Kocaman Balıkçılık, işlenmiş su ürünleri alanındaki yatırımlarıyla vizyon olarak kendisine dünyanın alanında en büyük markalarından biri olma hedefiyle ilerlemektedir.  Cumhuriyetten günümüze gelen balıkçılık tecrübesi, uluslararası bağlantıları ve sağlam operasyonel yapısıyla dünya çapında önemli bir marka değerine sahip Kocaman Balıkçılık, Kyokuyo ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık kararıyla küresel balıkçılıktaki hacmini daha da büyütmeyi hedeflemektedir.